Feltörekvő termékkategóriák és szolgáltatások

Idén tavasszal sok ember kénytelen másképp időt tölteni, mint azelőtt, ezért megváltoztak a feltörekvő termékkategóriák és szolgáltatások.

Vannak határozott nyertesek a feltörekvő termékkategóriák között

Ahogy azt már egy korábbi írásunkban is említettük, a jelenleg kialakult gazdasági helyzet – bizonyos ágazatokban – élénkítő hatással bír a hazai internetes kereskedelemre. Az otthonmaradásra kényszerült lakosság fogyasztói magatartása tehát megváltozott. Jellemző módon az emberek elsősorban tartós élelmiszereket, illetve higiéniás szereket halmoztak fel lakásukban. Ezek azok a létfontosságú termékek, melyek nélkülözhetetlenek egy huzamosabb ideig tartó elzártság átvészeléséhez.

Különösen nagyot ugrott az elektronikai cikkek piaca is. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy számos cég most kezdte el kiépíteni az otthoni munkavégzéshez szükséges számítógépes infrastruktúrát. Így a laptopok, mikrofonok, kamerák és egyéb IT kiegészítők iránt hirtelen megnőtt a kereslet.

Sok más termékkategória is feltörekvőben van

Tény és való, hogy idén tavasszal sokan kénytelenek másképp időt tölteni és kikapcsolódni, mint azelőtt. Ezért az otthonukban ragadt emberek igénye megnőtt arra, hogy a saját környezetüket átalakítva biztosítsák maguk számára a szórakozás lehetőségét. Ha ezen újfajta felhasználói igényeket a piac szeretné megfelelőképpen kielégíteni, akkor a statisztikák szerint az alábbi termékkategóriák értékesítésére érdemes fókuszálni:

  • Informatikai eszközök, videojátékok
  • Konyhai elektronika és kiegészítők
  • Otthoni sporteszközök és edzéstervek
  • Offline játékok – puzzle, kifestő, LEGO
  • Kisállat kiegészítők és eledel
  • Előfizetéses filmes és zenei szolgáltatások
  • Online képzés, kurzus

Amennyiben a fenti kategóriákban vállalkozol, vagy fontolgatod az indulást, akkor a jelenleg kialakult helyzet számodra nem hátrány, hanem lehetőség! Ennek megfelelően pedig indokolt minél gyorsabban lépned

Érdekel, hogy ki a home office igazi nyertese?

A következő humoros instagram bejegyzésünk Neked is segít majd pozitívan gondolkodni a karanténról:

 

Szükséged van útmutatásra?

A Marketing Koala neked is szívesen segít az indulásban! Nincs más dolgod, csak töltsd ki az alábbi rövid űrlapot, mi pedig hamarosan felkeresünk.

Kapcsolat

Fordulj hozzánk bátran az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Budapest 1144
Szentmihályi út 20-22.
Földszint 2.

Üzenj nekünk!