Szövegírás és szöveg megfogalmazás

A kreatív szövegírás a marketingben létfontosságú. A jól megfogalmazott szöveg érdeklődést kelt és tudat alatt van hatással az olvasóra.

A beszéd és a szövegírás már évezredek óta az emberi kommunikáció alapjaként szolgál.

A szövegírás volt az eszköz, ami az emberiséget kiemelte az állatvilágból és lehetővé tette számára, hogy szervezett és intelligens fajként meghódítsa a planétát. A szöveg és annak közvetítése éppen ezért az emberi kultúra alappilléreként szolgál. Nem is csoda, hogy minden szülő életében az egyik legbecsesebb pillanat, mikor gyermekétől az első szavakat meghallja.

A szövegírás és szöveg megfogalmazás fontossága vitathatatlan. Ha higgadt fejjel végiggondoljuk, az életünk legnagyobb része csak azon múlik, hogy kinek és milyen szöveget írunk vagy mondunk. Legyen szó egy állásinterjúról, az első randiról, vagy akár egy fontos vizsgáról; elsősorban a szövegünk koherenciája fogja megahtározni a végeredményt. Nem csoda hát, hogy sokszor (már túlságosan is) természetesen jön számunkra, hogy azok társaságát és barátságát keressük, akik a nekünk megfelelő csatornán és a nekünk megfelelő szöveggel kommunikálnak felénk.

Szövegírás a marketingben

Ügyfeleink csak abban az esetben fognak minket választani, ha a nekik megfelelő üzenetet, a nekik megfelelő csatornán közvetítjük. Éppen ezért a szöveg megfogalmazása a marketing egyik legfontosabb alappillére. A szövegírás pedig a Marketing Koala kreatív ügynökség egyik legfontosabb szolgáltatása! Mi pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy melyik csatornán hogyan és milyen szöveget, mekkora terjedelemben kell kommunikálni a maximális hatás elérése érdekében. Ezt a tudásunkat pedig készen állunk ügyfeleink szolgálatába állítani, akár angol nyelven is!

A szövegírás különleges feladata weboldalakon

Manapság egy vállalkozás weboldalát az első számú kommunikációs eszközök közé soroljuk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a weboldalunk legfontosabb részei – az úgynevezett sarokkő tartalmak – pontosak és naprakészek legyenek. Hiszen ez az a kulcsinformáció, ami az ügyfelek számára a legnagyobb jelentőséggel bír.

Emellett azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy valamennyi aloldalunkon a szöveg összetételét különböző algoritmusok pásztázzák a nap 24 órájában. Ezek az algoritmusok indexálják weboldalunkat és az ott talált tartalom alapján rangsorolnak bennünket (például a Google kereső is így működik). Abban az esetben, ha a weboldalunkon talált szöveg megfelelő, tehát releváns kulcsszavakat és megfelelő hosszúságú mondatokat tartalmaz, helyes szóhasználattal, úgy előrébb kerülünk a keresési listákon. A szövegírás tehát nem csak az ügyfeleket kápráztatja el, hanem a keresőmotor optimalizáció során is hatásos eszköz.

Rólunk mondták

“A Marketing Koala kreatív ügynökség által készített szövegek és grafikák felkeltik az ügyfeleink figyelmét!”

Kenéz Áron

Operatív igazgató, Biztos Jövőkép

"Nagyon precízek és minden apró részletre odafigyelnek. Logót és névjegykártyát terveztek nekünk. Ha gyors, igényes és szép munkát szeretnél válaszd a Marketing Koalát."
Winkler Máté

Project manager, Alpha Solar Energy Zrt.

Kapcsolat

Fordulj hozzánk bátran az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Budapest 1144
Szentmihályi út 20-22.
Földszint 2.

Üzenj nekünk!