Otthoni tanulás és önfejlesztés a karanténban

A következőkben bemutatunk néhány olyan hasznos otthoni tanulás lehetőséget, ami közül választva pozitívan jöhetünk ki a kényszerpihenőnkből.

Otthoni tanulás és önfejlesztés a karantén ideje alatt

A jelenlegi krízishelyzet a magánembereket és a vállalkozásokat egyaránt váratlanul érte.

A Kínában bevezetett karantén legszigorúbb időszaka 6 héten keresztül tartott. Ez volt az az időtartam, amíg az embereknek otthonaikban kellett maradni, a legtöbben pedig dolgozni is képtelenek voltak… Fontos rájönnünk, hogy minden nehéz időszak lehetőség is egyben!  Ha sikerül értékesen kihasználnunk a felszabadult heteket, akkor versenytársainknál okosabban és felkészültebben térhetünk vissza a mindennapi kerékvágásba.

A következőkben bemutatunk néhány olyan hasznos tanulási és önfejlesztési lehetőséget, ami közül választva (vagy akár azokat kombinálva) pozitívan jöhetünk ki a kényszerpihenőnkből:

Otthoni tanulás képekben:

Napi rutin és időmanagement

Hihetetlenül hangzik, de az időnk megfelelő módon történő beosztása az egyik legproduktívabb képességünk. Ráadásul mindez könnyedén tanulható! Ha rendszeresen azt veszed észre magadon, hogy nincs időd semmire és úszol a feladatokkal, akkor ez a pár hetes zárlat egy remek lehetőség számodra, hogy összeszedd magad és megfelelő tervezéssel vágj neki a későbbi munkádnak.

Tanuljunk nyelveket otthon

A digitális munka során a kommunikáció fontosabbá vált, mint valaha! Azzal, hogy az irodából mindenki hazaköltözött, így annak fontossága, hogy írásban, szofisztikáltan és helyesen ki tudjuk fejezni magunkat maximálisan felértékelődött! Ha úgy érzed, hogy nem álltál készen erre a szintlépésre, akkor számodra hasznos lehet néhány olyan telefonos applikáció, mint például a Duolingo…

Nyelvtanulás esetén fontos felismerni azt, hogy ha minden nap egy picit jobbak vagyunk az előző napnál, akkor végül kis lépésekben, de elérünk a célunkhoz.

Kidolgozhatjuk saját vállalkozás ötletünket és megkezdhetjük a megvalósítást

Nehéz helyzetekben feltétlenül fontos nyitott elmével számbavenni a lehetőségeinket. Ezt követően pedig konstruktívan gondolkodva kihozni a helyzetből a legjobbat! 

Ha van egy régóta dédelgetett ötletünk, amit az időhiány miatt nem valósítottunk még meg, akkor most itt a remek lehetőség. Van időnk gondolkodni a cégnéven és a szolgáltatások összetételén is, esetleg potenciális vállalkozótársakat is kereshetünk. Ha pedig nekifognánk a megvalósításnak, akkor segít a Marketing Koala!

Kapcsolat

Fordulj hozzánk bátran az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Budapest 1144
Szentmihályi út 20-22.
Földszint 2.

Üzenj nekünk!