Olyan réspiacot válassz, amiért igazán lelkesedsz

Piaci körülmények özött az a vállalkozó sikeres, aki megfelelő réspiacot választ magának és azon a versenytársainál hatékonyabban teljesít.

Válassz magadnak réspiacot úgy, ahogy a nagyok

A legtöbb igazán elhivatott és szakmailag sikeres ember már egészen gyermekkortól kezdve érdeklődést mutat a szakterülete iránt. Sokak számára nehezen elképzelhető, de a leghíresebb sportolók, zenészek, vagy akár a tudományos területek kutatói képesek akár az egész életüket megszállottként gyakorlással és a tökéletesség keresésével tölteni.

Hogy miért van ez így? A világ jelenleg leggazdagabb személye, Jeff Bezos (az amazon.com tulajdonosa) szerint minden emberben megtalálhatóak olyan egyedi adottságok, melyek velünk születnek és megkülönböztetnek minket társainktól. Ezen adottságok nyomán később felfedezhetjük azokat a szakmai célokat, melyekért szenvedélyes módon, lelkesedéssel tudunk majd küzdeni.

Önismeret után önfejlesztés

Életünk során van, aki könnyedén és természetes módon rátalál a szenvedélyére. Vannak azonban olyanok is, akinek picit többet kell kutatnia magában a válaszok után. Éppen ezért nagyon fontos, hogy nyitottak legyünk az új tapasztalatok szerzése iránt, hiszen minden feladat elvégzésével egyre jobban és mélyebben megismerjük saját működésünket.

A felismerést követően pedig már csak rajtunk múlik, hogy a velünk született adottságainkat és a szenvedélyünket miként használjuk fel. Ezt követően pedig elhatározásunkon múlik, hogy mennyi energiát fektetünk abba, hogy adottságainkat a következő szintre fejlesszük.

A szenvedélyednek megfelelően válassz réspiacot

Piaci körülmények között sosem az lesz a nyerő, aki „mindenhez is” ért. A piacon sokkal inkább sikeres az a vállalkozó, aki egy féle szolgáltatást tud teljesíteni, de azt a szolgáltatást nagyon jól, – és ami még fontosabb – a versenytársainál hatékonyabban nyújtja.

Mivel neked is specializálódnod kell, ezért borítékolható, hogy gyakrabban szembesülsz majd hasonló szakmai akadályokkal. Így a kihívások megugrása is egyre rutinosabban megy majd. Így válhatsz majd idővel a saját piaci résed elismert szakértőjévé.

Egy dologra viszont nem árt odafigyelned! Már tudod, hogy a piaci törvények arra kényszerítenek, hogy a hatékonyság érdekében specializálódj. Tehát az általad választott réspiacnak és a tevékenységi körnek illeszkednie kell, a szenvedélyedhez és a képességeidhez! Ellenkező esetben nem fogod tudni hosszú távon átéléssel végezni a munkádat.

Vállalkozz a saját szabályaid szerint

Egy vállalkozó fejével végiggondolva számodra különösen fontos, hogy felismerd a benned lévő adottságokat. Képességeid lesznek ugyanis segítségedre abban, hogy a réspiacodon kimagasló értékű szolgáltatást nyújts, vagy kiváló minőségű terméket készíts.

Nem is beszélve arról, hogy aki megfelelő mértékben tisztában van önmagával, az sokkal hatékonyabban tud működni. Az ilyen vállalkozó könnyebben meghatározni azt, hogy a feladatok elosztásakor mi az, amit házon belül meg lehet oldani és melyiket érdemes inkább kiszervezni.

Keress olyan vállalkozó társakat, akik másban tehetségesek

Önismeretednek hála mindig azokat a feladatokat tudod majd magas színvonalon elvégezni, melyekben Te vagy a leghatékonyabb. Ahhoz, hogy teljes körű szolgáltatást nyújthass, pedig találj megbízható társakat.

Például, ha a Te fő szolgáltatási területed nem kapcsolódik a digitális marketinghez, akkor számodra tanácsos egy külső partner bevonása, hogy a kimagasló képességeid a megérdemelt fogadtatásban részesüljenek.

Érdeklődsz szolgáltatásaink iránt?

Ha úgy érzed, hogy kreatív segítségre van szükséged, akkor nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi kapcsolati űrlapot, mi pedig hamarosan jelentkezünk!

Kapcsolat

Fordulj hozzánk bátran az alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Budapest 1144
Szentmihályi út 20-22.
Földszint 2.

Üzenj nekünk!